Teras Su Yalıtımı
Teras su yalıtımı yapıların kış aylarında hava muhalefetine maruz kalmasının önüne geçmek için uygulanan sistemlerdir. Teras yüzeyi sızmaya başlayan yağmurları biriktirme eğilimindedir. Teras su izolasyonu yapılmaması halinde terastan alt katlara su sızabilir ve bina kısa sürede hasar alabilir. Teras su izolasyonu nemin ve suyun iç kısma geçmesinin önüne geçer. Alt odaların tavanlarında ve duvarlarında su lekelerinin oluşmasını, küf ve mantarların meydana gelmesini engeller. Yalıtım yapılmaması halinde teras levhasının yüzeyi seramik karoların çatlamasına ve gevşemesine sebep olabilir. Ayrıca zemindeki karoların altına giren su donduğunda hacimsel artış sebebiyle karolarda çatlamalar meydana gelebilir.Teras Su Yalıtımı Avantajları
Teras su yalıtımının avantajları şu şekildedir; Teras su yalıtımı zeminin hava şartlarına dayanıklı hale gelmesini sağlar. Teras su yalıtımı, aşınma ve yıpranmanın önüne geçer. Olumsuz hava koşullarına, yağışlara ve iklimsel değişikliklere maruz kalması nedeniyle önemli bir etkendir.Açık teras su yalıtımı işleminde seramik kaplamaların altında su izolasyonu sağlayacak sistem için uygulama yüzeyi hazırlanmalıdır. Yüzeye uygulama yapılmadan önce yapışmaya engel olabilecek kalıntı ve kirden arındırmak gerekir. Yüzey tamamen düzgün, sağlam ve temiz olarak hazırlanmalıdır.
1. Adım: Katmanın Uygulanması
Yüzey, yalıtımı için uygun hale getirildikten sonra ilk katman uygulamasına geçilebilir. Yapının su yalıtımı için en uygun su yalıtım malzemesinin seçimi kritik önem arz etmektedir. Doğru ve kaliteli teras su yalıtım malzemeleri ile teras su yalıtım işlemi verimli bir şekilde gerçekleştirilmiş olur.
2. Adım: Son Kat Malzemenin Uygulanması
İlk kat uygulamanın ardından derz dolgu uygulamasının yapılması ve son kat koruma malzemesinin sürülmesi gerekmektedir. Zemin uygulamasında son kat uygulaması yapılması UV ışığına dayanıklılık ve solma yapmaması açısından oldukça önemlidir.